Jelo, Foto: Printscreen Youtube/Chef Jack Ovens/

recept

NAPRAVITE UKUSAN I JEFTIN RUČAK OD SVEGA PAR SASTOJAKA: Ako ne znate šta, ovo je uvek DOBRA IDEJA, a sve već imate

Nećete se pomučiti nimalo

Objavljeno: 05.07.2023. 22:50h

Ako ne znate šta biste pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje. Brza i laka priprema.

Potrebno:

1 kg krompira

1 glavica crnog luka

foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

1 srednja šargarepa

3-4 čena belog luka

3 barena jaja

začini: suvi biljni začin, biber, tucana paprika, origano

3 kašike ulja

Za preliv:

2 jajeta

1 šolja jogurta

1 šolja mleka (200ml)

Još:

1 kašika palente

malo susama

malo tvrdog sira po izboru

foto: Printscreen/Youtube/ Jamie Oliver

Priprema:

Obarite krompir i izrendajte na krupnije rende. Preko krompira dodajte izrendan crni luk i šargarepu, seckan beli luk i izrendana obarena jaja. Začinite, pa promešajte. Dodajte ulje, pa opet promešajte. Za preliv: Ulupajte jaja, pa dodajte jogurt i mleko, pa promešajte. Sipajte smesu sa krompirom u vatrostalnu posudu, lepo rasporedite i prelijte sa napravljenom smesom. Pospite sa palentom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta. Na kraju izrendajte malo kačkavalja preko.

(Espreso/Trpeza)