Palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ZAPIŠITE

POZNATI FRANCUSKI KUVAR OTKRIO TRIK ZA PALAČINKE: Obavezno morate da uradite 1 STVAR sa MLEKOM da bi bile MEKANE

Ovaj kuvar je otkrio šta prvo treba da se uradi pre stavljanja sastojaka

Objavljeno: 05.07.2023. 12:13h

Poznati francuski kuvar Pjer Erme je otkrio recept za palačinke.

Kod nas se one redovno spremaju, a ukućani u njima najviše uživaju.

Ovaj kuvar je otkrio šta prvo treba da se uradi pre stavljanja sastojaka.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pročitajte njegov recept i videćete razliku.

Ipak, zašto ne biste isprobali onaj slavnoga šefa, Francuza Pjera Ermea, koji je po mišljenju mnogih uverljivo najbolji poslastičar na svetu i koji pravi najlepše palačinke, a trik j eu tome što on prvo zagreva mleko pa tek onda dodaje sve sastojke. Na taj način se bolje povezu, a testo bude mekano i vazdušasto.

Sastojci:

200 g brašna

50 g šećera

500 ml mleka

1 šipki vanile

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

5 jaja

Korica četvrtine limuna

Korica jedne pomorandže

10 ml ruma

100 g putera

Priprema:

Zagrejte mleko da provri i u njega ubacite sastruganu mahunu vanile i ostavite sa strane 30 minuta da se mleko aromatizuje. Kad se mleko prohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite puter i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer.

Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Žicom za mućenje izmešajte tečne i suve sastojke kako biste dobili jednoličnu smesu.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Kad dobijete glatku smesu dodajte joj rastopljeni puter i rum pa je ostavite da odmori bar četiri sata. Zagrejte tiganj i počnite da pečete palačinke. Nemojte ih okretati pre nego što budu potpuno pečene s donje strane.

Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.

Bonus video:

(Espreso/Stil)