Džem od kajsija, Foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

recept

STARINSKI RECEPT ZA DŽEM OD KAJSIJA, POTREBNO JE SAMO DVE STVARI: Napravite omiljenu poslasticu SVIH SRBA na brzinu

Ovaj recept će vam se sigurno svideti

Objavljeno: 04.07.2023. 20:02h

Spremanje zimnice obavezno podrazumeva i spremanje džema od kajsija. Kako je njihova sezona sada krenula, pravo je vreme da napravite ovaj specijalitet.

Ovaj recept će vam se sigurno svideti.

Sastojci:

10 kg očišćenih kajsija

Šećer po želji

foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Priprema:

Oprati dobro kajsije, izvaditi im koštice i samleti na mašini za meso, (ne mora, ali ja više volim ovako i brže se skuvaju). Kuvati samo kajsije 1 sat bez šećera, da ne potamne. Posle sat vremena dodati šećer i kuvati još sat i trideset minuta,(ako neko voli gušći džem kuvati još malo ili ređi džem, onda ga skloniti sa vatre ranije).

Meni je ovako na ovaj način najlepši. Od ove količine meni su se napunile 11 tegli džema. Skloniti sa vatre, pa vreo džem sipati u tegle. Odmah ih zatvarati poklopcima i ređati u kadicu koju pokrijemo nekim ćebencetom. Tako da odstoje zamotane tegle do sutradan. Sutradan ih staviti na hladno mesto. Prijatno!

Savet:

Da bismo proverili gustinu džema sipati malo u tacnu, pa ohladiti, kada povučemo kašikom treba trag da ostane.

(Espreso/Recepti)