Sladoled, Foto: Printscreen/youtube/ COLINary

preukusno!

DOMAĆI SLADOLED OD PISTAĆA NEUPOREDIVO BOLJI OD KUPOVNOG: Kada jednom osetite ovu SENZACIJU UKUSA nećete STATI

Recept za domaći sladoled od pistaća

Objavljeno: 04.07.2023. 15:45h

Ništa vas neće rashladiti dobro kao ovaj sladoled.

Sastojci:

  • 2 šolje slatke pavlake
  • 1 šolja mleka
  • ¾ šolje šećera
  • ½ šolje pistaća, iseckanih
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
foto: Profimedia

Priprema:

U posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Dobro izmešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Dodajte iseckane pistaće i ekstrakt vanile u smesu i ponovo promešajte. Prebacite smesu u posudu za sladoled i stavite je u zamrzivač. Nakon 1-2 sata, izvadite iz zamrzivača i promešajte da se spreči formiranje kristala leda. Vratite posudu u zamrzivač.

Ponavljajte proces mešanja svakih 1-2 sati još nekoliko puta kako biste dobili glatku, kremastu smesu bez kristala leda. Kada je sladoled potpuno zamrznut, služite ga u činijama ili u kornetu i uživajte!

Bonus video: Koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Stvar ukusa)