Dečak ubica ovako reagovao kada je saznao za očevo hapšenje, Foto: PRIVATNA ARHIVA/kurir

OTKRIVENO JE

MEDIJI TVRDE DA JE DEČAK KOJI JE POČINIO MASAKR OVAKO REAGOVAO NA HAPŠENJE OCA: Prošla su dva meseca od zločina

Kada je dečak čuo da mu je otac uhapšen, rekao je da se nada da će prema njemu dobro postupati

Objavljeno: 03.07.2023. 13:19h > 12:21h

Dečak ubica iz Ribnikara je kako prenosi Kurir, reagovao na to kada je čuo da mu je otac uhapšen.

"Želja za budućnost mi je da kupim kamp prikolicu i putujem po svetu", ovo je izjavio dečak (13) u danima posle zločina koji je izvšio pre tačno dva meseca u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je naoružan upao u školu i ubio drugare i čuvara obezbeđenja, dok je nekoliko ranio.

Dečak ubica sa Vračarafoto: Privatna arhiva/Kurir

Sama pomisao da osumnjičeni dečak dok boravi u psihijatrijskoj ustanovi koju čuva policija, nakon počinjenog masovnog zločina razmišlja o svojoj budućnosti, dok je svojim vršnjacima istu tu svetlu i perspektivnu budućnost ugasio pre tačno dva meseca je neshvatljiva, piše Kurir.

Fasciniran Afrikom

"Fasciniran sam Afrikom i stalno maštam o ratu", navodno je rekao dečak u jednom od razgovora posle zločina, nakon što je izjavio da bi voleo da kamp prikolicom putuje po svetu. U razgovoru sa psiholozima i stručnim licima, dečak je do sada upotrebio i niz stručnih izraza i reči koje ne priliče detetu njegovih godina.

FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

Kada je dečak čuo da mu je otac uhapšen, rekao je da se nada da će prema njemu dobro postupati. "Dečak je naveo 'da njegov otac nije propalica i da se nada da prema njemu lepo postupaju'." Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umesto ubiti kaže "eliminisati žrtvu."

Kada govori o oružju, on upotrebljava reči kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje", objasnio je ranije izvor Kurira.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)