Kolač, Foto: Baka Jelena Petrović

PREUKUSNO

CRNO-BELI KOLAČ KOJI MUTI PAMET: Priprema se po STAROM BAKINOM RECEPTU, u ustima se TOPI (FOTO)

Preukusan kolač koji će vas oduševiti

Objavljeno: 28.06.2023. 17:00h

Potrebno je:

4 jaja

100 gr šećera

100 ml ulja

100 ml mleka

250 gr brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike kaka

Za kremu:

650 ml mleka

100 gr šećera može manje

2 vanilin šećera

2 pudinga od vanile

100 gr margarina

Glazura:

150 gr čokolade

50 ml ulja

Peiprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko i sve izjednačiti. Podelliti na dva dela u jedan dodati 2 kašike kakaa.

Uzane rebraste plehove može i obični uži obložiti pek papirom pa ispeći tamno pa svetlo testo, U mleko dodati šećera, vanilin šećer i skuvati puding. U vruć puding dodati margarin, pa kad se nbvmalo prohladi izmiksati.

foto: Baka Jelena Petrović

Ohladjeni biskvit iseči po šarama oko 2 c. debljine.Tamniji komad premazati kremom od pudinga pa zalepiti svetli pa njega premazati pa dodati opet tamni i tako do kraja.

Premazati ostatkom +kreme. Ohladiti dobro. Istopiti čokoladu sa uljem dobro izmešati pa preliti. Dobro ohladiti bar 3-4 sata ili preko noći. Sći koso i sladiti se

(Espreso)