Pita, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

SJAJNA JE

VAZDUŠASTA PITA ZA DORUČAK: Naraste kao da je OD KVASCA, odlično ide uz JOGURT (RECEPT)

Za doručak ili večeru poslužite preukusnu gibanicu.

Objavljeno: 28.06.2023. 06:30h

Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške. Uspeva svima i uvek i ne posto šansa da pita ne naraste. Gibanica je pita sa sirom koju možete da služite u svima prilikama, a najbolje od svega je što su vam za njenu pripremu potrebni jeftini sastojci.

foto: Printscreen/Youtube/Gemrielia

Sastojci:

500 g gotovih kora

500 g sitnog sira

3-5 jaja

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode

1/2 šolje ulja

1 kašičica soli

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preosatli nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)