Čokoladni mafini, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

tope se

NAPRAVITE ČOKOLADNE MAFINE KOJIMA NIKO NEĆE ODOLETI: 1 neobičan sastojak im daje MEKOĆU, recept je PUN POGODAK

Ovaj recept je baš takav i osvojiće vas čim ga pročitate

Objavljeno: 24.06.2023. 23:33h > 23:35h

Mafine svi vole da jedu, a deca najviše.

Još ako su čokoladni sa njima nema greške.

Ovaj recept je baš takav i osvojiće vas čim ga pročitate.

foto: Printscreen/youtube/ Secerko's Kitchen

Jedna od najpopularnijih poslastica su i mafini, a ovi čokoladni su prosto neodoljivi.

Od kada su se početkom sedamdesetih godina prošlog veka u kuvarima pojavili prvi recepti za mafine, oni sve više osvjaju simpatije sladokusaca. Svoju popularnost duguju ne samo savršenom ukusu, već i lakoj pripremi. Kako danas ljudi imaju sve manje vremena, svi pribegavaju receptima gde se samo pomešaju sastojci. Ovi čokoladni mafini će vas oduševiti na prvi zalogaj, a kisela pavlaka ih čini neverovatno slasnim i mekanim. Uživajte!

Sastojci:

2 jajeta

180 g kisele pavlake

120 ml mleka

2 kašičice ekstrakta vanile

210 g brašna

60 g kakaoa

200 g šećera

foto: Printscreen/youtube/ Secerko's Kitchen

1,5 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

prstohvat soli

200 g čokolade

100 g čokoladnih mrvica

120 ml ulja

Priprema: U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer. U drugoj posudi pomešajte jaja, ulje, vanilu, pavlaku i mleko, pa onda umutite. Pomešajte suve i mokre sastojke i lepo sjedinite. Sipajte istopljenu čokoladu i sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji se obložili papirnim kalupima. Pospite čokoladne mrvice preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 6 minuta, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 14 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)