Medeno srce, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

POSNO ILI NE

OVAKVA MEDENA SRCA SU PRAVILE SAMO NAŠE BAKE: Raspametiće vas koliko su DOBRA, recept se prenosi GENERACIJAMA

Preukusna poslastica i za one koji poste i za one koji ne poste

Objavljeno: 21.06.2023. 12:20h

Medeno srce nas vraća u detinjstvo kada nam je baka uvek pravila omiljeni kolač. On nije zahtevan za pripremu, samo se pomešaju sastojci, a onda se premazuje džemom i čokoladnom glazurom.

Medeno srce vole sve generacije, a ako želite i vi da naučite da ga spremate u nastavku teskta pročitajte najbolji recept. Ne samo da ćete napravite preukusnu poslasticu, već će i cela kuća mirisati na najlepše začine.

foto: Printscreen Youtube/Kuvamo jako

Sastojci:

Za testo:

200 g brašna

250 g šećera

1 kašika kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1/3 kašičice mlevenog karanfilića

300 ml mleka (za posnu verziju koristite ovseno mleko)

50 ml ulja

120 g džema od šljiva

foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Još:

180 g džema od šljiva

200 g čokolade (za posnu verziju koristite posnu čokoladu)

80 ml slatke pavlake (za posnu verziju koristite ulje)

Priprema: U posudi pomešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu i kakao, a onda dodajte šećer, cimet i karanfilić. Lepo promešajte, pa sipajte mleko, ulje i džem. Sipajte testo u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite u rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutite ili izblendirajte, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne. Secite kocke i uživajte!

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Stvar ukusa)