Krompir čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

preukusno

SVI U JUGI SU OVO JELO NA KAŠIKU JELI BAREM JEDNOM NEDELJNO: Recept je skroz ZABORAVLJEN, ništa PROSTIJE ne POSTOJI

Ovaj recept su koristili još u Jugoslaviji i sve domaćice su znale recept

Objavljeno: 20.06.2023. 19:15h

Počelo je toplo vreme i malo kome se na stolu nađe hrana "na kašiku". Iako je toplo, dobro je barem jednom nedeljno pojesti čorbasto jelo.

Potrebno je:

2 šargarepe

1 glavica luka

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

1 paprika

krompir

1 kašičica soli

1 kašičica vegete

1 kašika aleve paprike

malo bibera

oko 1 l vode

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Iseckati šargarepu, luk, papriku. Prvo na tihu vatru staviti da se dinsta šargarepa, pa kad ona malo omekša dodajte luk i papriku. Papriku možete i izostaviti ukoliko ne volite njen ukus.

Krompir oljuštiti i iseckati na kockice, pa ga vratiti u vodu da ne pocrni.

To sve dinstajte oko 5 minuta. Nakon toga izmešajte i dodajte krompir. Ponovo dobro izmešajte. Dodajte začine, vegeta, so, mlevena slatka paprika, biber... Po ukusu.

Pripremite vruću vodu kojom ćete naliti povrće. Izmešajte i kuvajte oko 20 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Ako nakon toga krompir nije kuvan možete dodati još malo vode. Probajte da li je krompir kuvan i ako jeste ručak je gotov.

Ukoliko vam je čorba retka i želite da je zgusnete možete u posudici razmutiti malo brašna ili kukuruznog skroba i promešajte. Takođe možete dodati i malo svežeg peršnovog lista.

Probajte čorbu i vidite da li treba još soli. Uvek je bolje dosoliti nego presoliti.

Kada u hladne dane dolazimo kući, pored čaja koji uvek dobro dođe, prava je blagodet za ručak imati i neko toplo jelo "na kašiku".

Ovaj recept su koristili još u Jugoslaviji i sve domaćice su znale recept.

Morate da ga zapišete.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)