Langoš, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Preukusno

BOLJE JE ČAK I OD KOMPLET LEPINJE: Slasno jelo iz KOMŠILUKA koje će svi SRBI obožavati (RECEPT)

Pržene lepinje u Mađarskoj najčešće mirišu na beli luk, pavlaku, i narendani sir kojim se obilno posipaju dok su još vrući

Objavljeno: 19.06.2023. 16:05h > 16:08h

Ovo jelo "leči" od mamurluka, spolja hrskavo iznutra mekano, masno, utešno, preukusno, bolje je čak i od srpske komplet lepinje.

Prema tradicionalnom receptu testo za langoš se priprema od brašna, kvasca, soli i vode, no popularna je i varijanta s dodatkom pasiranog krompira, jogurta i pavlake.

Pržene lepinje, ili langoš u Mađarskoj najčešće mirišu na beli luk, pavlaku, i narendani sir kojim se obilno posipaju dok su još vrući. Originalno se premazuju mešavinom sitno seckanog belog luka, ulja i vode a zatim se dodaju ostali dodaci poput slanine ili kobasica.

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Sastojci za langoš:

600 g glatkog brašna, 2 dl mleka, 2,5 dl vode, 40 g kvasca, 2 kašičice soli, 2 kašičice šećera, jaje

Za premazivanje: 2 dl kisele pavlake, 2-3 čena belog luka,150 g gaude

Priprema:

1. U malo toplog mleka izmrvite kvasac pa dodajte šećer i ostavite dok se ne aktivira.

2. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, aktivirani kvasac, mlako mleko i vode toliko da testo bude glatko i lepljivo. Prekriveno testo ostavite da se diže na toplom mestu.

3. Testo lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje. Posipajte belim lukom i u sredinu stavite pavlaku i narendan sir.

Pogledajte tradicionalni recept za komplet lepinju s kojim nema greške.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Stil)