Girz, Foto: Ruslan Nassyrov / Alamy / Alamy / Profimedia

paŽnja

OVAKO SE PRAVI DOMAĆI GRIZ SA MLEKOM: Ovo je JEDINI recept koji USPEVA I POČETNICIMA, SRBI ga moraju ZAPISATI

Za kraj, pospemo čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo

Objavljeno: 19.06.2023. 11:27h

Sastojci:

1 l mleka

10 ravnih supenih kašika pšeničnog griza

5 supenih kašika šećera

čokoladni prah za posipanje

U suštini: na 1 dcl mleka 1 ravna supena kašika pšeničnog griza i pola kašike šećera. Dalje povećavamo po apetitu.

Priprema:

foto: Printscreen Youtube / Šerpica

Stavimo mleko u neku šerpu sa debelim dnom da provre.

Izmerimo količinu griza u odnosu na mleko.

Kada mleko provre, smanjimo vatru i lagano sipamo pripremljeni griz u mleko, neprestano mešajući žicom za mućenje, kako se ne bi stvorile grudvice.

Nastavimo kuvati 2 – 3 minuta i dalje ne prestajući sa mešanjem.

Kada je gotovo, zgusnuto, dodamo šećer, dobro izmešamo i sipamo u činije kutlačom.

Za kraj, pospemo čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo!

(Espreso/kuvajmo-blogovski.com)