Fokača, Foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

recept

OVO JE STARI ORIGINALNI RECEPT ZA FOKAČU: Preukusna je zbog JEDNOG SASTOJKA, odmah zapišite CAKU

Donosimo vam jednostavan recept za popularnu italijansku fokaču, pogaču kojoj je teško odoleti

Objavljeno: 14.06.2023. 18:32h

Recept za brz i ukusan hleb koji može da spremi svaka domaćica.

Fokača je ukusni, pljosnati hleb sa mediteranskim začinima, maslinama i maslinovim uljem kojem je teško odoleti.

Sastojci:

foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

500 g brašna

2 kašike soli

1 suvi kvasac

350 ml mlake vode

maslinovo ulje

ruzmarin

beli luk

čeri paradajz

foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

Priprema:

Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo. Testo ostaviti u frižider da što duže odstoji. Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti da odstoji oko 1h na toplom mestu.

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk i suvi ruzmarin. Sklonite streč foliju i time prelijte testo a zatim u testu napravite udubljenja da biste tu stavili masline i čeri paradajze.

Majke i snajke:

(Espreso/Stil)