Mleko, Foto: Profimedia

za netolerantne

RECEPT ZA POZNATU POSLASTICU POSLE KOJE NEĆE BITI STOMAČNIH PROBLEMA: Umesto MLEKA, ide OVAJ SASTOJAK

Ovako spremljene će svi moći da ih jednu, recept za najbolje palačinke bez mleka

Objavljeno: 08.06.2023. 17:45h > 17:57h

Svi želimo da nas ne muči želudac nakon obroka, ili još gore da ne provedemo ceo dan na wc šolji zbog toga jer smo hteli da se počastimo dobrim filovanim kolačem ili palačinkama.

Ovako napravljene palačinke imaju isti ukus kao da su pravljeni sa mlekom ili kiselom vodom.

foto: Privatna arhiva

Sastojci

  • jaja 3
  • 3 kašike šećera
  • kesice vanilin šećera 2
  • vode (obične) 1,2 lit
  • kašike brašna 24
  • prstohvat soli
  • ulja 1,5 dl
  • šećer u prahu za posipanje
  • filujte po želji
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

Kako pripremiti

  1. Jaja, so. šećer i vanilin šećer umutiti mikserom.
  2. Dodati vodu.
  3. Staviti brašno i dobro pomešati. Ako treba dodati još malo vode ili brašno da dobijete srednju gustu masu.
  4. Ostaviti da odstoji najmanje pola sata.
  5. Pre pečenja staviti u masu ulje i dobro pomešati. Ako treba dodati i malo vode.
  6. Teflon za pečenje palačinki premazati uljem (samo prvi put) i ispeći palačinke. Biće iste kao da ste pravili sa mlekom ili kiselom vodom.
  7. Svaku palačinku premazati željenim filom, urolati i posipati šećerom u prahu.

Prijatno!

PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju:

(Espreso/ Recepti blic žena)