Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

prijatno!

BAKA OTKRILA STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆI HLEB: Ima 1 TAJNI sastojk zbog kog je gotov za 15 minuta, a PREUKUSAN

Niko ne odbija domaći hleb, a ovaj recept će vas vratiti u detinjstvo

Objavljeno: 07.06.2023. 17:45h

Nema ništa ukusnije od domaćeg hrskavog hreba sa rupicama, a da je brzo gotov. Jedna baka je otkrila recept koji ćete obožavati!

Sastojci

  • 250 gr integralnog brašna
  • 250 gr belog brašna
  • 1 prašak za pecivo (10 gr)
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 300 ml mlake vode
foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

Priprema

  • Zagrejte rernu na 250 stepeni.
  • Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promešajte da se sjedini. Podelite na 2 dela.
  • Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite testo i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.

(Espreso/Krstarica)