Karbonara, Foto: Printscreen/Youtube/JAMIE OLIVER

PREUKUSNO

SVI SRBI VOLE SLANINU, A DOMAĆICE BRZE RECEPTE: Idealan RUČAK gotov za 15 minuta po svačijem ukusu - KARBONARA

Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati

Objavljeno: 07.06.2023. 16:45h

Svi vole dobru kremastu pastu, a koji srbin ne voli slaninu. Ukombinujte hrskave komadiće slanine i kremasta jaja, dobićete italijansko savršenstvo.

Evo recepta za savršenu pastu karbonaru:

foto: PrintScreen/ YouTube/ Piatto

Sastojci

Potrebno je za recept:

  • 1/2 kg špageta
  • 300 g mesnate slanine
  • 1/2 l pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
  • 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
  • 80 ml ulja
foto: PrintScreen/ YouTube/ Piatto

Priprema

  1. Slaninu iseckati na sitne kockice i staviti je na, zagrejano, ulje da se prži.
  2. Dok se slanina prži skuvati špagete.
  3. U dublju činiju razbiti jaja, pa ih žicom za mućenje, sjediniti. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. U tankom mlazu, uz neprestano mućenje, sipati vodu, u kojoj su se kuvale špagete. Sve sjediniti.
  4. Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi.
  5. Na kraju dodati proceđene špagete, dobro promešati i poslužiti.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:

(Espreso/ Karbonara)