Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

za uštedu vremena

UZ OVAJ TRIK TESTO ĆE VAM BITI MEKANO I SVEŽE DVA DANA: Treba vam 1 STVAR, a odlično je za SLATKA i SLANA peciva

Mnoge domaćice ne znaju koji se to sastojak dodaje u testo da bude mekano i sveže i sutradan

Objavljeno: 05.06.2023. 19:45h

Svi oni koji su u nekom trenutku pravili slano ili slatko pecivo, pitali su se kako mogu da umese testo, a da ono bude sveže i mekano i sutradan. Često ste mislili kako je greška do vas i kako niste dobro umesili testo ili niste pravilno dodavali sastojke.

A trik se krije u jednoj jednostavnoj namirnici. Sigurni smo da mnogi ne znaju o čemu je reč, a iskusne domaćice su otkrile tajnu.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

U testo treba da dodate malo krompirovog skroba. Kada ga mesite ako ide recimo 1 kg brašna, vi dodajte 900 g i 100 g krompirovog skroba. Upravo ovaj sastojak daje mekoću i sjaj pecivu. Skrob možete da dodate i kada pripremate fil za pite, jer će on zaštititi testo od viška vlage. Dodajte je i u fil, a i pospite malo testo pre nego što premažete nadev.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

(Espreso/ Stvar ukusa)