Vrganji, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

PREUKUSNO

PREDIVNO I BRZO JELO SA NAJUKUSNIJOM PEČURKOM NA SVETU: Sve DOMAĆICE ga obožavaju, ne postoji lakša priprema

Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja

Objavljeno: 05.06.2023. 18:00h

Vrganji spadaju u najukusniju vrstu pečuraka, a po ukusu i aromi su na drugom mestu, odmah posle visoko cenjenih i skupih tartufa.

Ako ste ljubitelj pečuraka, a zasitili ste se šampinjona, napravite pikantne vrganje koje možete da poslužite kao glavno jelo, ali i kao prilog.

foto: Adam Gault / Caia Image / Profimedia

Sastojci:

  • 500 gr vrganja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • 2 jaja
  • so, biber, suvi začin, ulje
  • ruzmarin (po želji)

Priprema:

foto: Profimedia
  1. Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.
  2. Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.
  3. Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.
  4. Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.

Prijatno!

PRVA POLUFINALNA NEDELJA MAJKI I SNAJKI JE U TOKU! Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama i bečku šniclu:

(Espreso/ Telegraf)