Meso, Foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

MORATE ZNATI

OVI ZAČINI SE TRADICIONALNO SLAŽU UZ OVE VRSTE MESA: Ispravite GREŠKU koju ste GODINAMA pravile

Određeni začini se slažu od određene vrste mesa, a evo i koji:

Objavljeno: 05.06.2023. 16:16h

Začinske biljke imaju jako bitnu ulogu u kuvanju i slaganju ukusa!

Evo nekoliko saveta o tome koje začinske biljke se tradicionalno slažu uz određene vrste mesa:

Piletina

Ruzmarin: Ova aromatična biljka daje "raskošnu notu" ukusu i mirisu pečene piletine. Može se koristiti u sušenom oblikuili svež.

Beli luk: Dodaje intenzivnu aromu i blagu pikantnost piletini.

Majčina dušica: Ima blagu, pomalo citrusnu notu koja se dobro slaže sa piletinom. Može se koristiti sveža ili sušena.

Junetina

Majoran:Ovaj začin ima slatkastu i pikantnu aromu koja doprinosi ukusu pečene junetine. Može se koristiti u svežem ili sušenom obliku.

Bosiljak:Ima izraženu aromu i dodaje svežinu jelima od junetine. Najbolje je koristiti sveže listove bosiljka.

Origano:Zahvaljujući jakom mirisu i pikantnom ukusu, origano je odličan izbor za jela od junetine. Obično se koristi u sušenom obliku.

foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Svinjetina

Majčina dušica:Ovaj začin ima jaku aromu i odlično "maskira" jak miris svinjetine, istovremeno joj poboljšavajući ukus. Najbolje je koristiti sušenu majčinu dušicu.

Đumbir:Daje pikantnost i osvežavajući ukus svinjetini.

Žalfija: Zahvaljujući pikantnoj i pomalo gorkastoj aromi, žalfija se dobro slaže sa svinjskim mesom. Može se koristiti sveža ili sušena.

Jagnjetina

Menta:Ima osvežavajući ukus koji savršeno dopunjuje jagnjetinu. Najbolje je koristiti sveže listove mente, odnosno nane.

Kim:Daje blago "orašastu" notu jelima od jagnjetine.

Majčina dušica:Intenzivna aroma, odličan začin za jela od jagnjetine. Može se koristiti sveža ili sušena.

Riba

Peršun:Sveži peršun daje svežinu i blagu gorčinu jelima od ribe. Možete da se koristi i sušen.

Mirođija:Poznata po svojoj osvežavajućoj aromi koja se dobro slaže s ribom. Najbolje je koristiti u svežem obliku.

Limunova trava:Ova biljka ima izraženu citrusnu aromu koja se odlično uklapa s jelima od ribe.

(Espreso/Stvar ukusa)