Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

"ozbiljan biznis"

PRIVATIZOVANJE ZVEZDE? Terzić otvoreno o toj soluciji (FOTO)

Najveći problem je to što su planirani prihodi uvek pet puta manji. Alhemijom stvaramo novac koji često nemamo, rekao je Zvezdan

Objavljeno: 04.06.2023. 23:13h

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde gostovao je u emisiji Šta sam tebi i ko sam sebi" na TV K1.

- Zvezda će biti kvalitetna dok bude imala kvalitetne ljude. Ponosan sam na sve ljude koje sam odabrao, trudio sam se da budu najkvalitetniji, najobrazovaniji. Ko nije spreman da radi pod pritiskom, nije za Crvenu zvezdu. Bitno je da su tu ljudi na čiji stručni stav možemo da se oslonimo - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Potom je bilo priče o budžetu kluba i nadmetanju sa drugima.

- Zvezda ima mali budžet u odnosu na Kopenhagen, Jang Bojs... Oni imaju po 80, 100, 120 miliona evra. Stalno smo u raskoraku da li da podižemo budžet ili da smanjujemo da se prilagodimo našoj ligi. Najveći problem je to što su planirani prihodi uvek pet puta manji. Alhemijom stvaramo novac koji često nemamo - istakao je Terzić.

Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Bilo je reči i o privatizaciji

- Sve zemlje Evrope imaju ogroman prihod od TV prava, Partizan i Zvezda to nemaju. Da li bi privatizacija to rešila ne znam, ali znam da se sprema zakon koji daje klubovima mogućnost, ali ne i obavezu da se privatizuju. Mislim da se Zvezda neće u skorije vreme privatizovati - poručio je Terzić.

Zvezdan Terzićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

A uporedio je čitavu situaciju sa onim što se vidi u košarci.

- Volim basket, igram ga u slobodno vreme. Fudbal je ozbiljan biznis, igra se u svim zemljama sveta, u njega se mnogo ulaže. Košarka je drugačija. Igra se u tri - četiri zemlje Evrope, a svedoci smo da je ogroman broj igrača u Partizanu i Zvezde iz stranih zemalja. To nije za upoređivanje. Mi imamo 25-30 miliona evra budžet, ne možemo da pariramo PSŽ-u, Bajernu koji imaju milijarde. U košarci nema razliku u budžetu 50 puta veću. Sa tim novcem u fudbalu ne možete da priđete ni Ligi Evrope - zaključio je Terzić.

Bonus video:

(Espreso)