Ćevapi, Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

UKUSNIJE NE MOŽe

BRZI JEFTINI ĆEVAPI: Za njih vam je potrebno SAMO OVO, imaćete preukusan ručak (RECEPT)

Ćevapi od povrća su vrlo jednostavni za pripremu, a ukus im je neverovatan.

Objavljeno: 04.06.2023. 20:21h

Ćevapi su jedno od najpoznatijih jela bosanske kuhinje, a prave se od mlevenog mesa. Mi vam danas predlažemo da isprobate i recept za ukusne ćevape od povrća. Pomešajte tikvice, krompir, šargarepu i luk i napravite ćevape kojima neće moći da odole ni ljubitelji mesa. Ovo vrlo jednostavno jelo je odličan predlog za ručak, a možete da poslužite sa nekim umakom ili salatom.

Sastojci:

2 tikvice

2 šargarepe

2 krompira

mladi luk

2 jajeta

4 kašike griza

1 čen beli luk

Priprema:

Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite 10 minuta da puste vodu. Krompir isto izrendajte i stavite ga u drugu posudu i prelijte vodom. Isto ostavite 10 minuta. Šargarepu samo izrendajte, a mladi luk iseckajte. Tikvice i krompir dobro ocedite, pa stavite u neku posudu, dodajte šargarepu, luk, griz, jaja, mladi luk i mleveni beli luk. Dobro sjedinite. Posolite i pobiberite i opet promešajte, pa oblikujte čevape. Ispžite na malo ulja sa svih strana, pa stavite na ubrus da upiju višak ulja. Zatim poređajte u vatrostalnu posudu i pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Prijatno!

(Espreso/STvar ukusa)