Torta, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

paŽnja

OVAKO SE PRAVI TORTA BELI ANĐEO: Do danas je NEPREVAZIĐENA, a POZNATIJA JE PO TOME ŠTO SE NE PEČE

Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom

Objavljeno: 01.06.2023. 10:41h > 11:37h

Beli anđeo je torta koja očarava ukusom, a uopšte se nećete pomučiti da je napravite. Nema pečenja korica, a filove ćete začas pripremiti. Topi se u ustima, jer je izuzetno kremasta, i budite sigurni da nećete moći samo jedno parče da pojedete.

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

1 l mleka

4 kesice pudinga od vanile

200 g bele čokolade

12 kašika šećera

100 g mleka u prahu

370 g putera

500 g slatke pavlake

4 čaše kisele pavlake

Način priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu (100 g) i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte mu puter i mleko u prahu, pa dobro umutite. Preostalu čokoladu sitno iseckaje i dodajte u fil, pa promešajte. Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom.

(Espreso/Lepotesrbije.alo)