Policija (ilustracija), Foto: Petar Aleksić

akcija policije

POZNATI DETALJI HAPŠENJE UJAKA MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Odala ga jedna stvar, evo o čemu je reč!

G. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije.

Objavljeno: 25.05.2023. 11:31h

G. G. (49), ujak Uroša B. (21), uhapšen je danas zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Kako se saznaje, prilikom hapšenja njegovog sestrića u kući, u kragujevačkom selu Vinjište, pronađena je veća količina oružja i municije, a nakon određenih DNK veštačenja, i još nekih utvrđenih činjenica, uhapšen je i G. G., ujak masovnog ubice.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, G. G., ujak Uroša B., prilikom hapšenja 5. maja nakon počinjenog masakra, priveden je radi utvrđivanja nekih činjenica.

foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Društvene mreže

„Tokom istrage su te činjenice utvrđene, odnosno oružje koje je pronađeno je prosleđeno na veštačenje. DNK veštačenja su pristigla i na osnovu toga, i još nekih utvrđenih činjenica i veštačenja, naloženo i je hapšenje G. G. On je uhapšen jer se sumnjiči da je imao nelegalno oružje koje je pronađeno prilikom hapšenja, pa se sada utvrđuje i poreklo oružja kojim je Uroš B. ubio osmoro ljudi i veći broj ranio u selima Dubona i Malo Orašje“, navodi izvor portala Nova.rs.

G. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije.

Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je, prilikom hapšenja Uroša B. u Vinjištu kod Kragujevca, da je prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena veća količina oružja i municije u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Bonus video:

(Espreso/Nova.rs)