Džem od jagoda, Foto: Printscreen/youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen 44.1K subscribers

ukusno

STARINSKI RECEPT ZA DŽEM OD JAGODA KOJI SVI OBOŽAVAJU: Pravi se OD SAMO 3 SASTOJKA i to za 30 MINUTA

Ukoliko volite da jedete jagode, ona će vam ovaj recept postati jedna od omiljenih!

Objavljeno: 22.05.2023. 19:26h

Džem od jagoda je prosto neodoljiv, te se retko ko može zadržati samo na jednoj kašičici, posebno tokom hladnih dana, kada se uželimo ovog voća.

Takođe, odličan je i kao sastojak za mnoge kolače, a pravi se vrlo jednostavno i to za pola sata!

Kako je sezona jagoda u toku, odaberite one najlepše domaće i "sačuvajte" ih na malo drugačiji način za zimu.

foto: Printscreen/youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen 44.1K subscribers

Potrebe su vam samo 3 vrste namirnica:

1 kg jagoda

600 gr šećera

sok od 1 limuna

Način pripreme:

Prvo ih dobro operite, pa zatim poređajte u jedna red jagoda u šerpu i pospite šećerom. Ostavite tako da odstoje sat vremena. Potom stavite na šporet i kuvajte oko pola sata na najvišoj temperaturi.

foto: Printscreen/youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen 44.1K subscribers

Primetićete da se tokom kuvanja pojavljuje pena, nju treba da skidate sve vreme kašikom. Mešajte dok jagode ne prokuvaju i šećer se ne otopi, zatim smanjite temperaturu i ostavite da lagano krčka dok ne dobijete željenu gustinu džema. Pred sam kraj kuvanja dodajte sipajte sok od limuna i skinite šerpu sa šoreta. Ostavite da se džem ohladi, pa ga sipajte u sterilne teglice.

Tegle okrenite naopako i tako neka stoje do sutradan. Čuvati ga na hladom mestu.

Majke i snajke:

(Espreso/Stil)