Tikvice sa mesom, Foto: PRINTSCREEN/YT/SAVORY RECIPES

ručak

RECEPT ZA TIKVICE PUNJENE MLEVENIM MESOM: Jednostavna priprema, a TAJNA leži samo u OVAKVOM NADEVU

Napravite brod tikvice punjene mlevenim mesom i ukusnim nadevom od jogurta.

Objavljeno: 22.05.2023. 19:16h

Počela je sezona tikvica, a jela pripremljena od ovog povrća su neverovatno ukusna. Od njih možete da pravite pljeskavice, možete da ih pohujete, punite, kao i da pravite čokoladnu tortu.

Skoro svako jelo od ovog povrća je vrlo jednostavno za pripremu, a ako ih volite, onda vam predlažemo da probate i tikvice punjene mlevenim mesom, kao i nadevom od jogurta. Odličan su predlog za ručak, a mogu i za večeru da se posluže.

foto: Printscreen Instagram

Sastojci:

1 crni luk

1 kg mlevenog mesa

3 tikvice

5-6 kašika jogurta

5-6 kašika ulja

1 kašika muskatnog oraščića

1 kašičica italijanskog začina

1 veza peršuna

1 mladi luk

1 kašika kečapa

foto: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

Priprema:

U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, pa posolite i pobiberite i pospite muskatnim oraščićem, kao i začinima po želji. U posudi pomešajte ulje i italijanski začin, kao i neki po vašem ukusu. Tikvice presecite na pola po dužini, pa svaku premažite smesom od ulja.

Poređajte na pleh obložen pek papirom i preko stavite deblji sloj mlevenog mesa, po celoj dužini. U jogurt dodajte mleveni beli luk, seckani mladi luk, seckani peršun, kečap kao i začine po želji, pa promešajte. Dobijenu smesu premažite preko mlevenog mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Možete da služite sa pečenim krompirom.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)