Cigara burek, Foto: Printscreen/ Youtube/ MERAK SOFRA

Recept

TURSKI CIGARA BUREK IZ RERNE GOTOV ZA 20 MINUTA: Nema boljeg, HRSKAVIJEG i ukusnijeg DORUČKA

Brzo, jeftino i ukusno je sve što želimo na svojoj trpezi rano izjutra

Objavljeno: 23.05.2023. 06:30h

Burek generalno potiče iz turske kuhinje, cigara burek se genralno prži u dobokom ulju, ali mi za vas imamo zdraviju varijantu iz rerne. Nije ništa manje ukusan, čak je i duže hrskav, a sigurno je zdraviji.

Evo kako da spremiteturski cigara burek bez po muke, vrlo brzo:

foto: Printscreen/ Youtube/ MERAK SOFRA

Sastojci:

  • turske kore za pitu - 8 komada, trouglovi
  • sir - 1 i 1/2 šolja, izmrvljeni
  • peršun - 1/3 šolje, sirno iseckan
  • maslac - za premazivanje kora
  • žumance - 1 komad
foto: Printscreen/ Youtube/ MERAK SOFRA

Priprema:

  • Pripremanje cigara bureka počinje mešanjem izmrvljenog sira sa peršunom.
  • Nakon toga treba da namažemo svaku koru maslacem.
  • U široki kraj trougla raspoređujemo smesu sa sirom.
  • Presavijamo po malo sa obe strane kore (široki kraj) i uvijamo u rolnicu.Nakon toga svaku piticu tompus premazujemo umućenim žumancem.
  • Pečemo male pitice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta.

Prijatno!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

(Espreso/ Bonapeti)