Svinjski gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ideje za ručak

NAJPROSTIJI RECEPT ZA SVINJSKI GULAŠ: Ovako ga spremaju samo iskusne domaćice, bolji NEĆETE JESTI

U nekoliko koraka imaćete idealan svinjski gulaš, jedina mana mu je dugo kuvanje, ali za to vreme popijte kafu

Objavljeno: 22.05.2023. 14:19h

Gulaš se inače sprema od goveđeg mesa, ali kad nema goveđeg može i od svinjskog. Iako je poreklom iz Mađarske, u Srbiji je već ukorenjeno tradicionalno jelo.

Neki ljudi preferiraju svinjsko u odnosu na goveđe meso i bolje ga vare, a može biti i dosta bolji, sve naravno zavisi od kvaliteta mesa. Evo recepta za svinjski gulaš.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

Sastojci

  • crnog luka 2 glavice
  • svinjskog mesa 500g
  • ulja 3 kašike
  • lovorovog lista 3-4
  • slatke paprike 1,5 kašika
  • so-
  • biber-
  • vegeta-
  • brašna 1 kašika
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Na ugrejanom ulju dinstati sitno iseckani luk. Doliti vrlo malo vode da luk ne zagori. Kada postane proziran dodati meso isečeno na kockice. Skinuti sa vatre i energično umešati u luk. Dodati slatku papriku, promešati i naliti vode da prekrije nivo mesa. Vratiti na vatru, dodati biber i lovorov list.
  2. Kuvati poklopljeno, dolivati vode po potrebi. 5 minuta pred kraj dodati vegetu i 1 kašiku brašna umućenu sa malo vode.
  3. Sluziti uz makarone ili pire krompir.

Prijatno!

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:

(Espreso/ Blic Žena)