Sladoled od smokija, Foto: Printscreen/youtube/ The Cooking Foodie

Ledeno dobro

OD SMOKIJA NAPRAVITE SLADOLED: Ništa ukusnije i HRSKAVIJE nećete jesti, potrebno vam je svega 4 SASTOJKA (RECEPT)

Sladoled od omiljene grickalice svih generacija.

Objavljeno: 22.05.2023. 12:28h

Kod sladoleda je uvek najteže sačekati da se stegne u zamrzivaču. Slatka pavlaka koja je sama po sebi gusta malko će taj proces ubrzati. Ono što je važno jeste da se sladoled sprema očas posla, a da ukus smokija, koji je omiljena grickalica svih generacija, dodaje posebnu aromu.

Sladoled nije samo predivnog ukusa, on se toliko lagamno sprema da smo sigurni da nećete ni osetiti da ste uložili određeno vreme u pripremu ove poslastice.

foto: Printscreen/youtube/ The Cooking Foodie

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka
  • 250 g putera od kikirikija
  • 50 g smokija
foto: Printscreen/youtube/ The Cooking Foodie

Priprema:

Izvadite slatku pavlaku iz frižidera i dobro je umutite. Dodajte kondenzovano mleko i puter od kikirkija, pa sjedinite mikserom. Dobijenu smesu sipajte u kalup, pa stavite unutra smoki. Pokrijte providnom folijom ili poklopcem, pa stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, a najbolje je preko noći da se dobro stegne.

SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji:

(Espreso/ Stvar ukusa)