Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

nemojte da grešite

STARINSKI RECEPT ZA KOH OD GRIZA: 1 namirnica se NE DODAJE, kuvarice ZNAJU ZAŠTO

Sa njim ne možete da pogrešite, a naše bake imaju savet u pripremi

Objavljeno: 14.05.2023. 12:49h

Kada nemate ideju šta da napravite uvek možete koh - kolač koji je gotov očas posla.

Sa njim ne možete da pogrešite, a naše bake imaju savet u pripremi.

Jedan sastojak koji domaćice stavljaju bake ne dodavaju odmah na početku.

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Koh od griza je lagan i vazdušast, brzo se priprema, a većina domaćica sve sastojke za pripremu ovog kolača već ima u kući.

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

9 kašika griza

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

kesica praška za pecivo

litar mleka

kesica vanilin šećera

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Potom dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se belanca i šećer ne sjedine.

U masu lagano umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali mašću ili uljem i posuli običnim belim brašnom.

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Tepsiju stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.

Dok se koh peče, pripremite mleko. U šerpu ili lonac sipajte mleko, dodajte mu vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.

Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi.

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Po želji, koh možete da ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekorišete kakao-prahom.

Napomena: Ne sipajte odmah ceo litar mleka, nego polovinu, pa kada upije vidite da li treba da se dodaje. Kolač malo treba da pliva u mleku.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)