Prženje uštipaka, Foto: Printscreen/Youtube/ savurosTV

setite se

DODAJTE 1 SASTOJAK U UŠTIPKE I STALNO ĆETE IH TAKO SPREMATI: Pravi STARINSKI na kojima su GENERACIJE odrasle

Ovakve do sada niste imali prilike da probate

Objavljeno: 14.05.2023. 09:56h

Napravite starinske uštipke po najboljem receptu.

Ovakve do sada niste imali prilike da probate.

Raspadaju se u ustima koliko su dobri.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci

Za testo:

400 g brašna

1 kesica (10 g) suvog kvasca

1 kašičica soli

1 jaje

1 kašika ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

300 ml mleka

Za prženje:

po potrebi ulje

Za posipanje:

po potrebi šećer u prahu

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Priprema testa: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac i izmešati. Zatim, dodati ulje, razmućeno jaje, posoliti, uliti mlako mleko i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Ulje zagrejati, i kašikom umočenom u ulje uzimati testo. Spuštati u zagrejano ulje i pržiti na umerenoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Gotove uštipke odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masniće.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Uštipke posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Brz i ukusan doručak - po bakinom receptu. Probajte, prijatno!

(Espreso/Recepti.com)