Prelivena pita sa mesom, Foto: Bakina kuhinja

ZA DORUČAK

BAKA PODELILA RECEPT ZA PRELIVENU PITU SA MESOM: Tajna MEKOĆE se krije u 1 SASTOJKU, bolja je i od BUREKA

Toliko je sočna da će vam od recepta krenuti voda na usta

Objavljeno: 14.05.2023. 08:26h

Baka nam je podelila recept za prelivenu pitu sa mesom.

Toliko je sočna da će vam od recepta krenuti voda na usta.

Odmah ćete je napraviti svojim ukućanima.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

2 veće glavice crnog luka

2 manja veza mladog crnog luka

500 gr mlevenog mesa

2 rendana krompira

bibera, suvog začina... so i ulje

500 gr tankih kora

malo soli

3 jaja

200 ml jogurta

100 ml kisele vode (može mleko)

Priprema:

Iseći sitno crni luk i mladi luk i upržiti pa dodati mleveno meso i dinstati ga 15 minuta. Dodati rendan krompir, mleven biber, začin i malo soli.

foto: Bakina kuhinja

Sve dobro izjednačiti. U tepsiju podmazanu ređati dve kore koje se podmažu uljem stavlja se treća i 3 kašike nadeva se rasporedi i tako do utroška.

foto: Bakina kuhinja

Ostaviti dve kore sa kojom ušuškamo pitu i isečemo je na kocke. U veće lonče umutimo jaja, dodamo jogurt i malo kisele vode. Preliti pitu i protresti.

foto: Bakina kuhinja

Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da ispari tečnost i lepo zarumeni. Prohlađenu seći i uživati u vrhunskom kvalitetu...

(Espreso)