Grčka salata, Foto: Profimedia

sočna i ukusna

TAJNA ORIGINALNOG RECEPTA ZA GRČKU SALATU JE U OVOME: Da bi bila UKUSNA I KREMASTA na kraju uradite JEDNU STVAR

Jedna od najlepših salata je upravo grčka

Objavljeno: 02.05.2023. 18:42h

Salate su lagane i osvežavajuće, pa su super rešenje ako vam je potreban brzinski obrok. Grčka salata je jedna od popularnijih, a obično se služi uz meso, morske plodove, ribu..., ali može i zasebno da se jede.

Priprema je jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće i feta sir. Ali, postoji jedan trik koji će je učiniti mnogo ukusnijom. Sastojke za preliv pomešajte u posudi, pa kada prelijte salatu ostavite da odstoji.

foto: Profimedia

Sastojci:

500 g čeri paradajza

1 veliki krastavac

1 zelena paprika

1/2 ljubičastog luka

60 g zelenih maslina (bez koštica)

4 kašike maslinovog ulja

2 kašike sirćeta

1 kašičica sušenog origana

225 g feta sira

foto: Profimedia

Priprema:

Iseckajte krastavac, papriku i paradajz. Dodajte kašičicu sirćeta u posudu sa hladnom vodom, pa u nju stavite crni luk isečen na rebarca i ostavite 10 minuta. Procedite, pa ga dodajte u povrće, a zatim dodajte i seckani feta sir.

U posudi umutite maslinovo ulje, sirće, so, biber i origano. Prelijte preko salate, promešajte i ostavite pola sata da salata upije preliv.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)