Popara, Foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

recept

OVO JE BIO OMILJENI SRPSKI DORUČAK: Jeftino starinsko jelo koje smo svi ZABORAVILI

U dublju šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir

Objavljeno: 29.04.2023. 07:00h

Ovo jelo je veoma hranljivo i ukusno, s obzirom na to da sadrži hleb, slani sir i kajmak ili mleko po želji. Ukoliko želite ukusan i hranljiv srpski doručak, popara je savršen izbor za tradicionalni srpski doručak.

Sastojci:

za 4 osobe

pola hlea od prethodnog dana

300 g belog sira

500 ml mleka

2 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja

foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

po ukusu soli

Dodaj na popis za kupnju

Sadržaj je pomno biran, prati sezone i trendove te donosi izvrsne kulinarske ideje.

Priprema:

U dublju šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir.

foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu, na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja ili margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre.

Probajte, ako je potrebno dodajte malo soli.

Posluživanje

Servirajte toplo.

Majke i snajke:

(Espreso/Coolinarka)