Krompiri, Foto: Printscreen/Tiktok/essen_diesdas

prste da poližeš!

CEO SVET JE POLUDEO ZA OVIM KROMPIRIMA: Spolja HRSKAVI, unutra MEKANI, jedino je ovo CAKA za njih

Danas na internetu možemo naći mnoštvo recepata. Ovo je recept za, prema mnogima, najukusnije krompiriće!

Objavljeno: 24.04.2023. 19:17h

Srbi često spremaju krompire. Svi volimo da ih jedemo, posebno kada su hrskavi spolja, a unutra nekani! Ovo je caka:

Parmesan potatoes ili na srpskom krompiri s parmezanom trenutno su jedan od pretraživanijih recepata na internetu, a reč je o sitnom krompiru koji se neoljušten skuva skoro do kraja, preseče na pola i u jednom redu (odsečenom polovinom prema dole) stavi u vatrostalnu posudu kojoj je dno posuto mešavinom maslinovog ulja ili rastopljenog maslaca i parmezana.

Zapeče se i rezultat su hrskavi krompiri sa zlatnožutom koricom s gornje i koricom od parmezana s donje strane, a mekani iznutra. U parmezan možete umešati i začinsko bilje po ukusu, pa i ljutu papričicu u prahu, ali izbegavajte bilo šta što bi moglo pustiti vodu jer će tada izostati hrskava korica u kojoj je cela poenta priče.

Ispod je video u kojem možete pogledati postupak pripreme.

(Espreso/Krstarica)