Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

OVAKO GRCI SPREMAJU PROJU: Slična je našoj, ali je JEDAN SASTOJAK čini JOŠ UKUSNIJOM

Pročitajte recept za grčku proju sa fetom i tikvicama, postaće vam omiljena!

Objavljeno: 24.04.2023. 12:20h

Ako tražite dobar recept za proju, Grci je spremaju tako da bude mekana i izdašna, a spolja krckava. Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju karakterističan grčki šmek.

Evo kako se pravi grčka proja, a ne propustite ni recept za tradicionalnu srpsku proju.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci:

Šolja kukuruznog brašna

Šolja pšeničnog brašna

Dve kašičice praška za pecivo

2 jaja

Šolja jogurta

120 grama maslaca

2 kašike maslinovog ulja

1 mala tikvica

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

200 grama fete

Majčina dušica

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva.

Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju.

Prijatno!

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)