Foto: Kineska medijska grupa

Kina

Otvorena Međunarodna izložba automobilske industrije u Šangaju

Od 100 najvećih svetskih proizvođača automobilskih komponenti više od polovine se našlo na izložbi, dok su vodeća preduzeća u industriji iz oblasti novih izvora energije, radara i rešenja za autonomnu vožnju predstavila svoje najnovije tehnologije i proizvode

Objavljeno: 20.04.2023. 10:30h

Međunarodna izložba automobilske industrije, 20. po redu, otvorena je ove nedelje u Šangaju, na izložbenoj površini od preko 360.000 kvadratnih metara. Na ovogodišnjoj izložbi učestvuje više od 1.000 domaćih i stranih izlagača.

Bonus video:

Od 1.500 automobila predstavljenih na izložbi, više od 150 su svetske premijere. Od 100 najvećih svetskih proizvođača automobilskih komponenti više od polovine se našlo na izložbi, dok su vodeća preduzeća u industriji iz oblasti novih izvora energije, radara i rešenja za autonomnu vožnju predstavila svoje najnovije tehnologije i proizvode. Šangajska izložba automobilske industrije, koja se održava svake dve godine, postala je jedina međunarodna izložba automobila A nivoa na svetu, a takođe je i izložba automobila sa najvećim brojem izlagača u svetu.

Bonus video:

(Espreso/ Kineska medijska grupa)