Koh, Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

preukusno

AKO DO SADA NISTE PROBALI OVU HARMONIJU UKUSA, PRAVO JE VREME: Od samo par sastojaka dobijate STARINSKI KOLAČ

Samo umutite sastojke i sipajte u tepsiju, pa pecite kratko vreme

Objavljeno: 17.04.2023. 17:25h

Naši stariji ostavili su nam neke od najlepših recepata, a ujedno su i ti kolači najukusniji. Jeftin, mekani kolač pravi se od samo par sastojaka, a ukus mu je neprocenjiv. U njemu uživaju najmlađi i najstariji.

I koh je jedan od takvih kolača, pravi se od samo par sastojaka, potopi se u mleku i dobijete poslasticu koja se nekada često nalazila na trpezi. Ako je niste probali do sada pravo je vreme. Samo umutite sastojke i sipajte u tepsiju, pa pecite kratko vreme. Na kraju ga prelijte mlekom.

Sastojci:

5 jaja

5 kašika brašna

5 kašika griza

5 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

oko 800 ml mleka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Hearty food
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hearty food
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hearty food
FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema: Belanca umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte griz i prosejano brašno. Lagano špatulom sjedinite obe smese, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pecite na 180°C dok ne porumeni. Izvadite i vruć koh prelijte mlekom. Ostavite da mleko upije i da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)