Čorba u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

njami

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA BELU ČORBU: Brašno VAM NE TREBA, otkriven je ZDRAVIJI NAČIN

Zaprška se sprema na zdrav način koji do sada niste znali

Objavljeno: 12.04.2023. 18:52h

Ovakvu belu čorbu morate da probate što pre.

Ukućani će odlepiti za ukusom.

Bićete siti par sati.

Zaprška se sprema na zdrav način koji do sada niste znali.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci

Potrebno je:

500 g pilećeg belog mesa

2 šargarepe

1/2 korena peršuna

1/3 korena pasternaka

100 g celera

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

3 srednja krompira

1 list lovora

2 kašičice soli

1 kašičica mlevenog bibera

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kom žumanaca

1,5-2 dl kisele pavlake

po želji limuna

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Pileće belo meso proprati pod mlazom hladne vode, staviti u lonac sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuva.

Kada meso provri, dodati očišćeno povrće i posoliti. Dodati i suvi biljni začin, bibera i list lovora.

Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.

Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno sa iseckati, kao i šargarepu, krompir i celer. Ostatak povrća odstraniti.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano meso i povrće. Proveriti ukus i po potrebi dodati nedostajući začin i staviti da samo malo proključa.

U posebnoj činiji viljuškom umutiti samo žumanca i kiselu pavlaku. Belanca ostaviti za neku poslasticu.

Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase od žumanaca i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice. Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe.

Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list, a po po želji i dodatno zakiseliti limunom ili sirćetom.

Bonus video:

(Espreso/Recepti.com)