Kupus salata, Foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

brzo i lako

ISECITE KUPUS SALATU ZA TILI ČAS: Trik za koji vam nisu potrebni NI NOŽ, a NI RENDE

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku

Objavljeno: 12.04.2023. 14:48h > 16:30h

Bliži nam se najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Za taj dan domaćice pripremaju veliku i raznovrsnu trpezu. Na stolu će se sigurno naći razne salate, kolači, torte, ali i pečenje koje ne sme da prođe bez kupus salate.

Pored toga što je ukusna, lako se sprema, ali je jedini problem sečenje kupusa.

foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Ali, za ovaj način seckanja niste čuli. Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podelili sa vama.

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu. Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.

Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

Majke i snajke:

(Espreso/Krstarica)