Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

RECEPT

STARINSKI SPECIJALITET OD SAMO 100 DINARA SAVRŠEN ZA DORUČAK: Nije bilo kuće koja NIJE MIRISALA NA OVO!

Mekike vole svi, i stari i mladi

Objavljeno: 11.04.2023. 07:36h

Sočne, vazdušaste, mekane, vrele mekike - najprostije jelo, a najdraže svima. Za doručak ili večeru - svejedno je, zna se da će nestati očas posla sa trpeze...

Ovaj starinski specijalitet je i jeftin, da ne može biti jeftiniji - u suštini vam za isti treba samo brašno, ako ga pravite u posnoj varijanti, ili jedno jaje ako se odlučite za mrsnu verziju. Obrni okreni, ovaj specijalitet ne prelazi 100 dinara, s obzirom da začine poput kvasca, soli, mleka uvek imamo u kući.

Mekike vole svi, i stari i mladi, a mogu se jesti na stotinu načina - uz šećer i orahe, omiljeno slatko, med, puter i džem, čokoladni krem, ili uz sir, kiselo mleko, jogurt, šunku, pršutu... Ma, mogu i same, bez ičega! I tako ih obožavamo, samo da su tople.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati
FOTO: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati
FOTO: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Potrebni sastojci:

*500 grama belog brašna

*jedna kesica suvog kvasca

*kašičica soli

*jedno jaje (ako postite, može i bez jaja)

*4 decilitara mlake vode (ili mešavina mleka i vode)

(Espreso / Blic žena)