Rerna, Foto: Printscreen/Youtube/AEG Australia & New Zealand

vaŽno

OVA OPCIJA NA ŠPORETU GARANTUJE MANJI RAČUN ZA STRUJU: Malo ko je koristi a ŠTEDI VAM NOVAC

Kako prazničnim danima šporet poprilično koristimo, posebno ako odlučimo da ispečemo sami prasetinu ovaj savet nam je od velike koristi. Naravno, značiće nam i kad stignu vreli dani i kada ćemo želeti što manje da se zadržavamo u kuhinji

Objavljeno: 05.04.2023. 11:36h

Rerna je prijateljica svake domaćice. Ona je najjednostavnija za pripremu jela jer odrađuje većinu posla dok mi možemo da se bavimo i nekim drugim stvarima.

Kako prazničnim danima šporet poprilično koristimo, posebno ako odlučimo da ispečemo sami prasetinu ovaj savet nam je od velike koristi. Naravno, značiće nam i kad stignu vreli dani i kada ćemo želeti što manje da se zadržavamo u kuhinji.

Odlična opcija u rerni je ventilator, a uključite ga kad pripremate jelo. Tako će jelo biti brže gotovo i još ćete uspeti da uštedite i do 25 odsto više struje nego kada koristite običan način pečenja. Ključ je u tome da se toplina ravnomerno raspoređuje po rerni pa se tako manje struje troši na zagrevanje rerne. Takođe, obroci će uz takav način pripreme biti još ukusniji.

foto: Profimedia

Važno je da znate da kod pripreme jela s ventilatorom oduzmete 20 stepeni. Na primer, ako vam je u receptu predloženo jelo koje se peče na 200 stepeni, kada koristite ventilator, podesite na 180. Nemojte prethodno zagrevati rernu jer postoji rizik da će jelo pregoreti,prenosi Krstarica.

(Espreso)