Foto: Antonio Ahel/ATAImages

ko bi rekao?

PEVAČ MILAN STANKOVIĆ NA VELIKU GOSPOJINU POSTAJE ISKUŠENIK U MANASTIRU? Šok informacije se ŠIRE

Stanković je tamo najpre provodio u kontinuitetu nekoliko dana, a zatim i meseci

Objavljeno: 05.04.2023. 08:53h > 08:55h

Vest da je Milan Stanković napustio estradu zbog navodnih pretnji bosanske mafije, kao i da je to jedan od glavnih razloga što je utehu i sigurnost pronašao u manastiru, zapalila je region.

Prema rečima izvora Kurira, Milan najveći deo svog vremena provodi u manastiru Podmaine pored Budve.

Tu je i njegov duhovnik, ali i bliski rođak, pa stoga ne treba da čudi što je izabrao baš to mesto kako bi kroz razna poslušanja i poslove pripremio sebe za monaški put, čenu već duže vreme stremi.

Stanković je tamo najpre provodio u kontinuitetu nekoliko dana, a zatim i mesecifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Stanković je tamo najpre provodio u kontinuitetu nekoliko dana, a zatim i meseci, dok u poslednje vreme skoro da ne napušta ovu svetinju, otkad je shvatio da je monaški život ono čemu teži i u čemu se apsolutno pronalazi.

Koliko će njegov iskušenički staž trajati, a može i do tri godine, zavisi od odluke igumana manastira.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako saznaje Kurir, Milan će, navodno uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života. On će tom prilikom biti obučen u mantiju, odnosno više neće nositi običnu garderobu kao ostali vernici.

Koliko će njegov iskušenički staž trajati, a može i do tri godine, zavisi od odluke igumana manastira.

Milan će, navodno uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podsetimo, Milan se u jeku pandemije koronavirusa, kada nije bilo snimanja emisija i nastupa, ozbiljnije posvetio molitvama i čitanju duhovne literature. Čim se ukazala prilika, počeo je da obilazi manastir, gde je provodio dosta slobodnog vremena. Tamo je osetio mir i sigurnost, a u razgovoru s duhovnicima shvatio je da je to za njega pravi životni izbor, a ne estrada.

To je sve doprinelo da donese konačnu odluku da se više ne bavi pevanjem, što se ni sada, tri godine kasnije, nije promenilo, piše Kurir.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)