Popara u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

ZA DORUČAK

VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI POPARU NA ULJU: 1 sastojak je čini SOČNIJOM, a samo tako je SPREMAJU naše BAKE

Naše bake ne koriste ulje, nego ga zamenjuju sa jednim sastojkom

Objavljeno: 02.04.2023. 09:28h

Na ovom doručku su generacije Srba odrasle.

Pravo sirotinjsko jelo koje se sprema očas posla.

Naše bake ne koriste ulje, nego ga zamenjuju sa jednim sastojkom.

foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Popara je jedno od najboljih i najpopularnijih starniskih jela, koje ne zahteva mnogo vremena, a ni sastojka zbog čega se smatra i sirotinjskim jelom. Međutim, u restoranima, ovo jelo je na ceni.

Starije genreracije podignute su na ovom starinskom jelu, a naše bake čestu su ga pravile za doručak.

Sastojci:

2-3 kriške bajatog hleba

foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

1 kašika masti (ili oko 50 g maslaca)

oko 1 šolja vode

so

sir

foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i ostavite da se ugreje, a zatim dodajte mast i so (po ukusu). Kada voda proključa, dodadti u nju hleb iskidam na komade, te dodati sir po izboru. Promešati i skloniti sa vatre.

Mast je ključan sastojak, jer čini poparu ukusnijom i sočnijom.

Bonus video:

(Espreso/Kurir Stil)