Torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

preukusna

STARINSKA TORTA OD 4 JAJETA KOJU MORATE DA SPREMITE ZA USKRS: Naše BAKE su je redovno PRAVILE, a RECEPT KIDA

Ostavite tortu da prenoći sve sastojke, a onda je sutradan isecite i poslužite

Objavljeno: 01.04.2023. 13:16h

Starinska torta od jaja i oraha je sve što vam je potrebno za jedan kišan vikend.

Sastojci:

Za biskvit je potrebno:

2 jaja

12 kašika šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 kesica vanil šećera

12 kašika mleka

12 kašika brašna

1 kašika kakaa

1/2 praška za pecivo

Od navedenih sastojaka umutite testo pa ispecite dva biskvita koja ćete preseći na pola. Dobićete 4 korice. Biskvit peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15min.

Potrebno za fil:

1 l. mleka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

18 kašika šećera

200gr. čokolade

250gr. kokosa ili 300gr. mleveni orah

250gr. putera ili margarina.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Fil pravite tako tako što ćete prokuvati mleko, dodati šećer, a onda i čokoladu i orahe ili kokos. Kada se sve sjedini i malo prohladi umutite u fil puter ili margarin.

Filujte tortu sa kutlačom u dubljoj posudi ili kalupu. Ostavite tortu da prenoći sve sastojke, a onda je sutradan isecite i poslužite.

(Espreso/Kurir Stil)