Torta na tacni, Foto: PRINTSCREEN/YT/ COOKRATE - CAKES

za sve prilike

OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Srbi se u njoj DAVE, ne postoji KREMASTIJA, poludećete za RECEPTOM

Ovaj recept će vas oduševiti kada vidite koliko je kremasta

Objavljeno: 31.03.2023. 21:19h

Ovu tortu domaćice godinama unazad spremaju za razne proslave.

Ovaj recept će vas oduševiti kada vidite koliko je kremasta.

Sastojci

Kora:

150 g seckanih oraha

7 belanaca

14 kašika šećera

1 kašika ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

2 kašike brašna

1 kesica praška za pecivo

Za premazivanje kore:

300 g eurokrema

Fil:

1 l mleka

15 kašika šećera

7 žumanaca

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

4 kesice pudinga od vanile

250 g margarina

100 g čokolade

250-300 g celog plazma keksa

Dekoracija:

3 kesice šlag krema od čokolade

Priprema

Pleh obložiti papirom za pečenje a zatim posuti seckanim orasima. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, dodati ulje, brašno i prašak za pecivo pa sve lagano pomešati varjačom da se sastojci sjedine. Smesu sipati preko seckanih oraha i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Pečenu koru izvaditi iz pleha, skinuti papir za pečenje pa zatim stranu sa orasima premazati eurokremom. Ostaviti koru da se ohladi.

Fil: Žumanca umutiti sa praškom za puding, dodati malo mleka od ukupne količine i mutiti da se razbiju grudvice. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa u provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Filovanje: Preko premazane kore eurokremom naneti Žuti fil.

Preko žutog fila poređati plazma keks, prethodno umočen u mleko.

Preko plazme naneti crni fil.

Šlag krem umutiti prema uputstvu sa kesice i naneti na tortu. Tortu ukrasiti po želji.

(Espreso/Recepti.com)