Proja na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

za doručak

PROJA SA BLITVOM I PRAZILUKOM: Dodajte joj 1 SASTOJAK i biće VAZDUŠASTA i MEKANA (RECEPT)

Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta

Objavljeno: 31.03.2023. 20:17h

Proja se nekada pravila od najosnovnijih sastojaka i često je menjala hleb. Kako više ne bi bila suva, domaćice su joj poboljšavale ukus dodajući raznovrsno povrće, jogurt... Počelo je proleće i pijace i prodavnice su pune šarenog povrća, pa je predlog Stvarukusa da napravite mekanu i vazdušastu proju sa blitvom i prazilukom.

Sastojci:

3 jajeta

1 čaša belog brašna

2 čaše kukuruznog brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 čaša jogurta

1 čaša kisele vode

1/2 praška za pecivo

1 kašičica soli

1 praziluk (samo beli deo)

2 veze blitve

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

300 g feta sira

3 kašike ulja

1 kašika susama

1 kašika golice

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 kašika suncokreta

Priprema: U posudi pomešajte jaja koja ste prethodno umutili, pa dodajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so, kiselu vodu i jogurt. Sve dobro sjedinite, a onda blitvu prelijte vrelom vodom i ostavite 10 minuta. Procedite i isecite, pa dodajte u smesu. Zatim dodajte praziluk isečn na kolutove koji ste propržili, kao i izmrvljeni sir. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u kalup koji ste premazali uljem. Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)