Džigerica u tiganju, Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

TOPI SE

RECEPT ZA PILEĆU DŽIGERICU ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Toliko je SOČNA da do sada TAKVU niste imali PRILIKE da PROBATE

Recept svaka domaćica mora što pre da proba

Objavljeno: 28.03.2023. 18:35h > 18:44h

Spremite sočnu pileću džigericu kakvu do sada još niste jeli.

Recept svaka domaćica mora što pre da proba.

Sastojci

pileća džigerica 600 gr

crni luk 2 glavice

foto: Jela Jelena Petrović

brašno po potrebi

vegeta po ukusu

ulje za prženje

Kako pripremiti

Pileću džigericu operite i prosušite a zatim je začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.

Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.

Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.

foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta a zatim okrenitekomade džigerice. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži

Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.

(Espreso/recepti.zena.blic.rs)