Kobasice, Foto: Profimedia

naučite

KADA PRŽITE KOBASICE PRAVITE JEDNU VELIKU GREŠKU ZA KOJU NIKO NIJE ČUO: Od sada ćete ih SPREMATI samo na OVAJ NAČIN

Britanski stručnjak za hranu Džef Baker upozorio je na tri najčešće greške

Objavljeno: 28.03.2023. 11:17h

Kobasice se kod nas spremaju u kombinaciji sa mnogim jelima. Nekad idu kao glavno jelo za ručak, a nekad su prilog uz doručak.

Sve u svemu bitno je na koji način ih spremamo.

Postoje neke greške koje pravite prilikom pripreme.

Britanski stručnjak za hranu Džef Baker upozorio je na tri najčešće greške koje mnogi prave s pripremanjem kobasica.

foto: Profimedia

1. Skidanje kožice

S kožicom ćete i sa kvalitetnijih kobasica s visokim udjelom mesa skinuti i ono najbolje od ukusa, pa ćete na kraju imati manje ukusne i suve kobasice.

2. Prženje na puno ulja

Zbog previše ulja kožica će biti pretvrda, a kobasice isušene.

3. Pečenje kobasica umesto prženja

Iako je pečenje zdravija opcija, nećete dobiti ukusne kobasice kao kad je prepržite u tiganju.

foto: Profimedia

Baker preporučuje:

1. Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta prije prženja što će pomoći da se ravnomerno ispeku i spreči da im se kožica raspadne na toploti.

2. Važna je prava temperatura

Koristite tiganj za pečenje i stavite na laganu do srednje temperature.

3. Dodajte kašičicu domaće svinjske masti

Zatim kobasice okrenite da se cele premažu, a onda uklonite višak masnoće.

4. Stavite kobasice u tiganj pazeći da se međusobno ne dodiruju i držite ih stalno na jednakoj temperaturi i redovno okrećite da dobijete zlatnu boju.

5. Pecite 10 do 12 minuta

6. Pre posluživanja pustite da odstoje minut, dva da se meso opusti i da kobasice budu sočne, preporučio je Baker za Dailystar.

Emisija Majke i snajke:

(Espreso/Dailystar)