Hleb, Foto: Bakina kuhinja

UKUSNO I ZDRAVO

OVAJ HLEB SE NE MESI I ZA NJEGA VAM NE TREBA KVASAC: Napravite ga za TILI ČAS, bolji je sto puta OD KUPOVNOG

Iako su rafovi prodavnica krcati različitim vrstama hleba, ipak nema ništa lepše nego kad napravite domaći hleb od integralnog brašna sa dodatkom omiljenih semenki.

Objavljeno: 27.03.2023. 18:18h

Sve što bi trebalo da uradite jeste da sjedinite sastojke i ostavite posudu sa sastojcima za hleb da odstoji u frižideru tokom noći. Sutradan ujutro možete da ispečete hleb koji će danima biti svež.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

400 g integralnog brašna

400 ml vode

kesica praška za pecivo

pola kesice sode bikarbone

4 kašike ulja

kašičica soli

laneno seme

semenke bundeve (po želji)

susam, kim (po želji)

ovsene pahuljice (po želji)

Priprema:

U činiju sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vodu, so, ulje i tri kašike lanenog semena. Sve dobro sjedinite viljuškom, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je preko noći u frižideru.

Ujutro prebacite testo u tepsiju koju ste obložili pek-papirom, oblikujte veknu i premažite je vodom, pospite ovsenim pahuljicama, semenkama lana i/ili bundeve, susamom i/ili kimom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

(Espreso/Krstarica)