Punjene paprike, Foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

recept

NA OVAJ NAČIN MAKEDONCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Samo zbog JEDNE CAKE U PRIPREMI budu SOČNIJE i UKUSNIJE od NAŠIH

Ukoliko ste ljubitelj punjenih paprika, isprobajte ovaj makedonski recept

Objavljeno: 24.03.2023. 19:11h > 19:22h

Punjene paprike na makedonski način je definitivno jedan od boljih ručaka koji ćete spremiti.

Priprema se lako, a evo koliko se razlikuju od naših.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

8-10 crvenih paprika roga

300 grama mlevenog mesa

70 grama pirinča

3 glavice crvenog luka

dve šargarepe

2 čena belog luka

suvi začin

biber

paradajz

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Paprike očistite od peteljki i semenki. Operite ih i svaku (sa obe bočne strane) zasecite nožem u obliku “x”. Dok se paprike kuvaju, kroz te proreze, fil će postepeno uzimati tečnost iz tepsije.

Crveni i beli luk sitno iseckati i na ulju dobro propržiti, a zatim dodati rendane šargarepe, mleveno meso i pirinač te sve zajedno pržiti. Začiniti suvim začinom i biberom.

Paprike napunite pripremljenim filom. Zatvorite ih paradajzom. Složite u podmazanu tepsiju (26-28 cm) i sipajte vodu, oko 2 cm, tako da ona dođe do polovine paprika.

Tepsiju stavite na ringlu i kuvajte sat vremena. U tom periodu, paprike okrenite dva do tri puta i po potrebi dolijte vodu (maksimalno tri puta).

Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata.

Pogledajte trik za brzinske punjene paprike:

(Espreso/Minjina kuhinjica)